Обговорення освітньої програми зі стейкхолдерами спеціальності 071 Облік і оподаткування

З метою забезпечення якості освітньої діяльності, яка відповідає рекомендаціям і стандартам фахової передвищої освіти, у Звягельському політехнічному коледжі передбачається послідовне дотримання визначених процедур запровадження, моніторингу, перегляду і оновлення освітніх програм з урахуванням зауважень та пропозицій усіх учасників освітнього процесу.

24 червня 2024 року на базі коледжу відбулося засідання круглого столу «Формування освітньо-професійної програми спеціальності 071 Облік і оподаткування» за участю адміністрації, викладачів, стейкхолдерів, студентів-випускників.

Директор коледжу Алла Петрошук ознайомила учасників круглого столу з історією створення й розвитку закладу освіти та тим, як змінювались напрями підготовки за період його функціонування для забезпечення конкурентоспроможності, а також з напрямами модернізації управлінської діяльності. Висловила слова вдячності всім учасникам круглого столу за готовність до співпраці задля вирішення спільної задачі – підготовки конкурентоспроможних фахівців, які б відповідали всім вимогам кваліфікаційної характеристики і були готовими до професійної діяльності. Заступник директора з навчальної роботи В’ячеслав Тарасюк проінформував присутніх про основні аспекти щодо розробки освітньо-професійних програм на основі стандарту фахової передвищої освіти.

Голова циклової комісії обліково-економічних дисциплін Ірина Захарчук, керівник робочої групи з розробки ОПП спеціальності 071 Облік і оподаткування ознайомила гостей з матеріально-технічною базою відділення та етапністю підготовки фахівців за даними ОПП, із загальними та спеціальними компетентностями, програмними результатами навчання, обов’язковими та вибірковими освітніми компонентами. Звернулась з проханням більш детально ознайомитись з проєктом ОПП, надати свої пропозиції та відгуки-рецензії.

У засіданні круглого столу взяли участь стейкхолдери, які є фахівцями та мають досвід у сфері управлінської та практичної діяльності в економічній галузі: Ляшук Марина Вікторівна, керуюча відділення АТ Креді Агріколь Банк, Ткачук Тетяна Михайлівна, керівник групи обліку розрахунків ТОВ «ЦЕРСАНІТ ІНВЕСТ», Буковська Марина Михайлівна, персональний фінансовий консультант ПАТ УКРСИББАНК.

У ході зустрічі учасники круглого столу обговорили проблеми в реалізації освітньо-професійної програми, висловили свої побажання і пропозиції, запропонували шляхи їх вирішення, а також акцентували увагу на розширенні каталогу вибіркових освітніх компонентів. Учасники зустрічі дискутували щодо актуальних вимог до рівня теоретичної та практичної підготовки майбутніх випускників. Було запропоновано залучити до проведення бінарних занять, гостьових лекцій провідних фахівців. Гості зазначили, що база коледжу достатня для організації освітнього процесу, рівень підготовки фахівців є високим. Висловлюємо щиру вдячність учасникам круглого столу за цікаву і змістовну зустріч та цінні рекомендації щодо удосконалення освітнього процесу та освітньо-професійних програм. Переконані, що лише в тісній співпраці між закладом освіти та роботодавцями можлива фахова підготовка спеціалістів.