НМТ-2024

8 листопада Верховна Рада України підтримала законопроєкт №10092 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року».

НМТ у 2024 році складатимуть лише ті, хто планує вступати до ЗВО. Тестування відбуватиметься у комп’ютерній формі. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Обов’язковими будуть:

·        українська мова (без літератури);

·        історія України;

·        математика;

·        ще один предмет на вибір.

На вибір можна буде обрати предмет:

·        українську літературу;

·        англійську мову;

·        іспанську мову;

·        німецьку мову;

·        французьку мову;

·        біологію;

·        географію;

·        фізику;

·        хімію.

На виконання завдань з кожного предмета учасники матимуть по 60 хвилин. Усі 4 тестування вступники складатимуть протягом одного дня у два блоки по 120 хвилин (2 предмети) з перервою між ними. У 2024 році така модель НМТ є найбільш прийнятною, адже враховує безпекову ситуацію. Так учасникам, яким потрібно подолати значну відстань до пункту тестування, потрібно буде лише один раз з’явитися до екзаменаційного центру.

У межах підготовки до НМТ пробне тестування не проводитимуть. Проте Український центр оцінювання якості освіти має вчасно проінформувати учасників про специфіку тестування, зокрема оприлюднити демонстраційні варіанти тестів.

Бажаємо успіхів у підготовці до НМТ-2024!