ОМО викладачів соціальних дисциплін

22 листопада 2023 року відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів соціальних дисциплін на тему «Формування ціннісних історичних орієнтирів і громадянської свідомості студентської молоді в процесі вивчення курсу Історія України. Здійснення науково-дослідницької та освітньо-просвітницької роботи в Новоград-Волинському політехнічному фаховому коледжі».

Засідання проходило у форматі відеоконференції на платформі Google Meet. Модератором зустрічі виступив голова ОМО викладачів соціальних дисциплін Силантьєв К.В.

До учасників засідання звернулася директор коледжу Алла Петрошук, яка розповіла історію закладу, поділилася освітянськими здобутками.

Досвід роботи з теми Голодомору на заняттях історії презентував викладач соціальних дисциплін коледжу Андрій Поляков.

У засіданні взяли участь студенти ІІІ курсу Гнітецькі Максим та Тарас, які представили результати науково-пошукової роботи «Героїчна боротьба воїнів УПА на теренах Житомирщини: легендарна постать генерала-хорунжого УПА Івана Трейка».

Про волонтерство у НВПФК як вияв активної громадянської і патріотичної позиції молоді розповів голова студентської ради Харчишин Сергій.

Допоміжною історичною дисципліною є краєзнавство. Участь студентів коледжу в музеїфікації лінії Сталіна розкрив викладач коледжу, почесний краєзнавець України, Віктор Ваховський.

У ході засідання учасники обговорили низку організаційних питань та висловили сподівання щодо наступних зустрічей в очному форматі.