Профілактика правопорушень

У січні для студентів ЗПФК представником поліції, старшим інспектором ювенальної превенції Кайданович О.В. було проведено цикл змістовних бесід: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» (для студентів   І, ІІ-го курсу)  та «Злочин і покарання» (для груп IІІ, ІV-го курсу)

Студенти слухали розповідь про види і підстави адміністративної відповідальності неповнолітніх осіб, зокрема, куріння тютюнових виробів та електронних сигарет у громадських місцях та на території закладу освіти, розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вживання нецензурної лексики, завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, хуліганство, втечу з дому. Оскільки першо- та другокурсники є неповнолітніми особами, акцентувалася увага на особливостях настання адміністративної відповідальності.

Представник поліції порадила студентам дотримуватися правил внутрішнього розпорядку в коледжі та на його території та не допускати протиправних вчинків, дала змістовні відповіді на запитання студентів, які виникали у них під час бесіди.

Від імені присутніх заступник директора з виховної роботи Кудрявцева О.М. подякувала за інформаційно-роз’яснювальну роботу та наголосила, що краще попередити будь-яку неприємну ситуацію, ніж потім нести відповідальність за наслідки необдуманих вчинків.