Зустріч зі стейкхолдерами спеціальності 131 Прикладна механіка

У Звягельському політехнічному фаховому коледжі велика увага приділяється інтеграції теоретичного та практичного навчання студентів.

Підготовка фахівців Прикладної механіки (спеціальність 131) не може бути повною, якщо вона органічно не поєднує як теоретичну, так і практичну складову процесу навчання. При цьому практична складова процесу навчання дедалі більше виходить на перший план як під час підготовки фахових молодших бакалаврів, так і при влаштуванні випускників на робочі місця. Цей процес поєднує в собі роботу викладачів, майстрів виробничого навчання, а також персоналу підприємств, на яких студенти проходять виробничу та переддипломну практики, набувають конкретних умінь і навичок.

У цьому контексті у циклової комісії загальнотехнічних і спеціальних дисциплін (голова ЦК Ваховський В.С.) склалися стійкі навчальні та виробничі зв’язки з підприємствами, фірмами, заводами. Так, 28 червня 2024 року відбулася зустріч, на яку завітали Яременко Віталій Григорович, директор ПрАТ «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин», Добржанська Олена Геннадіївна, інженер з охорони праці ТОВ «ОДП ГРУП», Романюк Олександр Олександрович, виконавчий директор ПП «Меблева фабрика “МІРТ”». На зустрічі стейкхолдери підприємств висловили свої побажання щодо навчальних дисциплін студентів, звернули увагу на необхідність ґрунтовного вивчення комп’юторних технологій, спеціальних предметів та іноземної мови.