Засідання Ради директорів ЗФПО Житомирської області

15 листопада 2023 на базі НВПФК відбулося засідання Ради директорів ЗФПО Житомирської області з національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання студентської молоді. Участь у засіданні взяв начальник управління Державної служби якості освіти у Житомирській області Олексій Редько.

Розпочався захід нетрадиційно: керівники закладів, студенти коледжу переглянули щемливу літературно-музичну композицію “Війна малює кров’ю акварелі…”

Під час пленарної частини засідання із вітальним словом виступив Олександр Ніколенко, голова Ради директорів, який наголосив на важливості співпраці освітніх закладів, ознайомив із порядком денним та налаштував на плідну роботу.

Далі учасників заходу привітала Алла Петрошук, директор Новоград-Волинського політехнічного фахового коледжу, яка презентувала коледж, схарактеризувала напрямок патріотичного виховання в закладі, ознайомила присутніх зі здобутками та озвучила плани на майбутнє.

Набутками в царині національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання в умовах війни поділилася Оксана Кудрявцева, заступник директора коледжу, активна учасниця волонтерського руху в Україні. Виступ Оксани Миколаївни доповнив Володимир Воловик, викладач предмету «Захист України», офіцер запасу, який разом із бойовим побратимом Сергієм Виговським, викладачем комп’ютерних дисциплін, нині боронять нашу державу в лавах ЗСУ, проте залишаються активними учасниками освітнього процесу, постійно підтримуючи зв’язок із колегами та вихованцями.

Також до слова був запрошений Сергій Харчишин, голова студентського парламенту НВПФК, який розповів про організацію студентського самоврядування в коледжі та його роль у формуванні свідомого громадянина.

Продовжила засідання Олена Солодовник, директор Новоград-Волинського медичного фахового коледжу, яка поділилася напрацюваннями з виховання студентської молоді в умовах війни.

Самобутній досвід закладу з цього ж питання представив Володимир Вержаківський, директор Новочорторийського технолого-економічного фахового коледжу.

Насамкінець присутні активно долучилися до ознайомлення з матеріально-технічною базою коледжу.

Плідне, конструктивне спілкування учасників заходу завершилось у форматі дискусії «Питання – відповідь». На завершення засідання Алла Петрошук, директор НВПФК, побажала усім Перемоги, миру, міцного здоров’я та творчих успіхів у роботі.